Rálőttek Mészáros Lőrinc-féle eszéki fociklub sportigazgatójának autójára

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő eszéki NK Osijek sportigazgatójának autójára többször is rálőttek. Az indíték nem ismert, szerencsére senki nem sérült meg.

2024. május 30., 10:19

Szerző:

Hét lövést adtak le a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó eszéki fociklub (NK Osijek) portugál sportigazgatójának, José Bota autójára. Az igazgató szerencséjére épp nem ült a járműben, a támadás indítéka ismeretlen – írja az Index horvát lapértesülések alapján.

A rendőrségre nem sokkal este kilenc előtt érkezett a bejelentés egy sérült szélvédőről Eszék belvárosában. A leírás pongyola: a szélvédő nem sérült, hanem szitává lőtt volt. A találatok pont ott érték, ahol a sofőr ül, az autóban azonban nem tartózkodott senki.

Az eszéki labdarúgóklub alkalmazottai által használt személygépkocsi első szélvédője a lövések következtében megrongálódott. A nyomozás még folyamatban van, a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy fényt derítsen a történetekre – közölték a hatóságok.

A Bota által használt Volkswagen Arteon egyébként Eszék belvárosában parkolt, két lakóépület között – jelentette a horvát Index. A Horvát Labdarúgó-szövetség a legerélyesebben elítélte a vandál támadást.

Maga a sportigazgató kijelentette: nem hátrál meg. „Eszembe sem jut, hogy elhagyjam a várost és a klubot. Ez csak további motivációs löketet adott” – így reagált José Bota az incidens másnapján a szurkolók Kék-Fehér kocsma elnevezésű közösségi oldalán a történtekre.

Mint kiderült: Bota jelenleg Portugáliában van.

A zágrábi reptérre kollégája és honfitársa, Alfredo Almeida, az eszéki ificsapat nemrég kinevezett koordinátora vitte ki, és ő parkolta le az általában Bota által használt autót a szokásos helyen. Almeida fedezte fel a golyónyomokat is, és ő tett feljelentést a rendőrségen.

Maga az eszéki klub – amelynek egyik fő támogatója Mészáros Lőrinc – egyelőre szűkszavúan reagált. „Megdöbbentett minket az incidens, és teljes támogatásunkról biztosítjuk sportigazgatónkat, José Botát” – áll az eszéki közleményben. A nyomozás alatt nem tesznek közzé további nyilatkozatokat, hogy az illetékesek „akadálytalanul végezhessék a munkájukat” – áll az NK Osijek reagálásában.

(Fotó: NK Osijek Facebook-oldala)