Megtalálták az eltűnt színész földi maradványait

Megtalálták a túrázás közben eltűnt Julian Sands földi maradványait a kaliforniai hegyekben – közölte kedden San Bernardino megye seriffjének hivatala.

2023. június 28., 07:34

Szerző:

A tájékoztatás szerint a Baldy-hegy közelében vasárnap túrázók által fellelt maradványok alapján azonosítani tudták a brit születésű színészt, akinek halálát így meg tudták erősíteni. Halálának okát egyelőre még nem állapították meg. 

A 65 éves Sands január 13-án a Los Angelestől északra fekvő San Gabriel-hegység legmagasabb csúcsára, a Baldy-hegyre indult túrázni. Azóta azonban nem tudtak hollétéről, a kutatására induló mentőcsapatok csak az autóját találták meg január közepén a hegy közelében. Több, nagyszabású kutató akciót is indítottak a sztár felkutatására egyebek között drónokkal és helikopterekkel. A kutatást nehezítette, hogy az év elején a régióban viharos volt az időjárás. 

A brit származású Sands tucatnyi filmben és tévés produkcióban szerepelt, egyik legismertebb filmje az 1985-ben bemutatott Szoba kilátással volt. Los Angeles északi részén élt író feleségével, akivel két közös gyermeke volt. 

Sands korábban sokszor beszélt róla, hogy szeret túrázni és hegyet mászni.

(Kiemelt képünk: Julian Sands az 1991-ben bemutatott Arachnofóbia című filmben. Fotó: Collection Christophel © Hollywood Pictures / Amblin entertainment)