Megszólalt a Pegasus-botrány ügyében az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen szerint, ha igazak az állítások a lehallgatási ügyben, akkor az elfogadhatatlan.

2021. július 19., 16:38

Szerző:

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke is reagált a Pegasus-botrányra egy csehországi sajtótájékoztatón. Elmondta, szerinte ellenőrizni kell az állításokat, de ha azok valóban igazak, azt teljességgel elfogadhatatlannak tartja – írja a hvg.hu.

"A szabad sajtó az Európai Unió egyik alapvető értéke" – tette hozzá az EB elnöke. Ursula von der Leyen mellett az Európai Bizottság szóvivője is reagált az ügyre, mind monda, a Bizottság nem tervezi, hogy vizsgálatot indít, mert a nemzetbiztonság tagállami hatáskör.

(Kiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart Brüsszelben, 2021. február 25-én. Fotó: Martin Bertrand / Hans Lucas/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.