Megnevezték Putyin lehetséges utódját

Azt követően, hogy többen is lemondásra szólították fel Vlagyimir Putyint. 

2022. szeptember 14., 16:11

Szerző:

Mark Fejgin orosz ügyvéd, jogvédő egy tévéműsorban szintén az orosz elnök lehetséges bukásáról beszélt, és azt is elmondta, hogy szerinte ki lehet Putyin utódja.

Megnevezte Putyin lehetséges utódját

A jogvédő szerint Nyikolaj Platonovics Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára, valamint a legbefolyásosabb tábornokok az Oroszország elleni szankciók egy részének feloldása és a szégyenteljes vereség elkerülése érdekében veszik majd rá Putyint, hogy mondjon le – írja az Unian nyomán az Index.

Az ellenzéki aktivista úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin körül vészesen fogy a levegő, már a legfőbb bizalmasai közül is egyre kevesebben hisznek benne és nagyra törő elképzeléseiben. Fejgin szerint elkerülhetetlen Putyin bukása, akinek Mihail Misustyin orosz miniszterelnök lehet az utódja az államfői poszton.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök köszöntőt mond, a XIV. BRICS-csúcstalálkozón Moszkvában 2022. június 23-án. Fotó: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP)

18:31

Megszavazta a lengyel parlament alsóháza azt a kormánypárti tervezetet, amelynek értelmében 2024. április 30-ig meghosszabbítanák az önkormányzatok választási ciklusát. Ennek megfelelően Lengyelországban fél évvel elhalasztanák a helyhatósági választást, amelynek időpontja egyébként egybeesne a jövő őszi parlamenti választáséval.

17:21

A szivárgások pontos mértéke nem tisztázott, de az Északi Áramlat földvezetékeken nem volt visszatartó mechanika, ezért az összes vezetékben lévő földgáz kiszabadulhat, ami azt jelenti, hogy több, mint 1,3 millió autó éves üvegházhatást előidéző gázkibocsátásának megfelelő mennyiségű metán kerülhet a légkörbe mindössze pár nap leforgása alatt.

16:59

Az orosz védelmi minisztérium elismerte, hogy hazai gyártmányú drónjaik nem felelnek meg „taktikai és technológiai” követelményeknek.

15:27

Az Oroszországból érkező beutazások megugrása miatt Finnország pénteken nulla órától lezárja határait az európai Schengen-övezetre érvényes vízummal rendelkező orosz állampolgárok előtt – jelentette be a helsinki kormány.