Meghalt a Yes együttes legendás dobosa, Alan White

Elhunyt Alan White, a Yes progresszív rockzenekar dobosa, aki John Lennon, George Harrison, Joe Cocker, és Ginger Baker oldalán is fellépett.

2022. május 27., 08:49

Szerző:

Életének 73. évében meghalt Alan White, a Yes progresszív rockzenekar dobosa, aki John Lennon, George Harrison, Joe Cocker, és Ginger Baker oldalán is fellépett, írja az Index. A zenész halálhírét családja tudatta a legendás dobos Facebook-oldalán. Az angliai származású zenész rövid betegséget követően seattle-i otthonában vesztette életét. 

Alan White 1949. június 14-én született Peltonban, Durham megyében, Angliában. Hatéves korában kezdett zongoraleckéket venni, tizenkét évesen dobolni kezdett, tizenhárom éves kora óta pedig nyilvánosan koncertezik. Mindössze napokkal korábban jelentette be a Yes, hogy egészségügyi okokból White nem vesz részt a zenekar  leghíresebb albumának – a Close to the Edge-nek – 50. évfordulója alkalmából megrendezett turnén. 

(Kiemelt kép: Alan White. Fotó: Alan White Facebook-oldala)

Menesztette az orosz belügyminiszter a szamarai régió két rendőrparancsnokát, miután kiderült, hogy az egyik helyi belügyi raktárban 2012 óta tárolt alkoholtartalmú folyadék hozzáadásával készült az az almabor, amely több mint harminc ember halálát okozta Oroszországban.