Meggyilkolták az ukrán biztonsági szolgálat egyik vezetőjét

Otthonában gyilkolták meg az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) egyik területi vezetőjét, közölte vasárnap az ukrán főügyészség.

2022. augusztus 21., 13:43

Szerző:

A meggyilkolt Olekszandr Nakonyecsnij felesége arról számolt be, hogy Kropivnickij városban lévő lakásukban szombat este az egyik helyiségből lövést hallott, majd holtan találta a férjét – olvasható a főügyészség közleményében. 

A rendőrség vizsgálatot indított Nakonyecsnij halála körülményeinek kiderítésére – tették hozzá, minden további részlet vagy feltételezés közlése nélkül. Andrij Lavrusz helyi képviselő a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson közölte, hogy Nakonyecsnijt fejbe lőtték.

Kropivnickij az ország középső részén lévő Kirovohradi terület székhelye, ennek a területnek az SZBU-vezetője volt a férfi tavaly óta. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök júliusban menesztette az SZBU országos parancsnokát, Ivan Bakanovot, mert nem volt vele elégedett az orosz kémek és kollaboránsok elleni küzdelemben. Zelenszkij akkor bejelentette egyúttal, hogy általában felülvizsgálják az SZBU tisztviselői gárdáját. A korábbi hónapokban is bocsátottak el többeket közülük.

(Kiemelt képünk illusztráció: Az Ukrán Területi Védelmi Erők tagjai fegyverrel céloznak egy lehetséges drónra egy lakóház közelében, amelyet egy lezuhant rakéta törmeléke talált el Kijevben 2022. március 20-án. fotó: FADEL SENNA / AFP)

18:20

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.