Medvegyev ismét előhúzta a nukleáris háború-kártyát

Medvegyev szerint ha egy atomhatalom elveszít egy háborút, akkor az nukleáris háborúhoz vezet.

2023. január 19., 10:25

Szerző:

Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnöke ismét atomháborúval fenyegetőzött Telegram-csatornáján.

Posztjában arról írt, hogy „pénteken a NATO ramsteini bázisán a nagy katonai vezetők új taktikákról, stratégiákról, valamint új nehézfegyverek és csapásmérő rendszerek szállításáról tárgyalnak Ukrajna számára. Mindezt közvetlenül a davosi fórum után, ahol az elmaradott politikai pártok szereplői mantraként ismételgették: »A béke eléréséhez Oroszországnak veszítenie kell«.”

Majd posztjában kijelenti, hogy senkinek nem jut eszébe, hogyha egy atomhatalom elveszít egy háborút, az nukleáris háborúhoz vezethet.

Hozzáteszi, hogy az atomhatalmak sosem veszítettek el olyan konfliktusokat, amelyeken a sorsuk múlik – számolt be a bejegyzésről a Guardian.

(fotó: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP)

 

21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.