Marokkóban meghalt a drámaíró, aki felgyújtotta magát a kulturális minisztérium épületénél

Meghalt Marokkóban az a drámaíró, aki egy hete felgyújtotta magát a kulturális minisztérium épülete előtt, tiltakozásul azért, mert úgy érezte, mellőzték,  jelentette hétfőn a Le Monde című francia napilap.

2023. április 3., 11:40

Szerző:

Hatósági források szerint Ahmed Dzsavád vasárnap halt bele sérüléseibe egy rabati kórházban. A férfi egy hete gyújtotta fel magát a minisztérium épületénél, hátrahagyott üzenetében pedig a kulturális szférában dolgozókkal kapcsolatos panaszait említette.

A Moroccco World News című marokkói hírportál szerint a drámaíró, aki 2021-ben ment nyugdíjba a rabati V. Mohammed Színházból, anyagi gondokkal küzdött.

A tárca mély sajnálatát fejzte ki a haláleset miatt. A közleményben hozzátették, hogy Dzsavád két darabját a minisztérium 2022-ben megvette, és már megegyeztek egy további darabja átvételéről is.

(Fotó: Gyulai Bence/168.hu)

Tegnap 21:10

Oroszország részt vesz a Kína által megtartandó Észak. Együttműködés 2023 kódnevű hadgyakorlaton – közölte pénteken a kínai védelmi minisztérium a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint.

Tegnap 20:40

Eltávolítják egy ismert street art művész falfestményét egy skóciai halászfalu egyik kocsmájáról, mert többen panaszkodtak, hogy az alkotás sértő módon ábrázolja a boszorkányságért egykor üldözött nőket – írta a The Guardian című brit napilap online kiadása pénteken.