Marihuána-ültetvényt alapít Mike Tyson

2018. január 3., 10:30

Szerző:

Január 1-je óta legális a marihuána-kereskedelem Kaliforniában. A marihuána termelése és árusítása nem csak orvosi célból engedélyezett az amerikai államban. Mike Tyson úgy döntött, hogy beszáll kannabisz-üzletbe – szúrta ki a 24.hu.

A világhírű, visszavonult bokszoló célja nem csak kiváló minőségű marihuána előállítása, hanem csúcstechnológia alkalmazása azért, hogy a szer gyógyító hatásával foglalkozó kutatásokat elősegítse – írja a theblast.com. Tyson még decemberben vásárolt három üzlettársával együtt egy 40 hektáros földterületet a sivatagban, a Death Valley Nemzeti Park közelében.

Tyson üzleti partnere, Robert Hickman szerint a terület tökéletes a marihuána megművelésére, és az ültetvény maga lesz az „oázis” a Mojave-sivatagban, közel a California City mellett fekvő Edwards Air Force légitámaszponthoz. A terület felét a marihuána termesztésének szentelik, a másik felére pedig egy iskolát terveznek, ahol a legújabb módszerekkel ismerkedhetnek meg a termelők.

Az ökölvívó már régóta hisz a marihuána gyógyító hatásában, ezért a kannabisz orvosi célú kutatásához és előállításhoz kíván hozzájárulni. A kannabidiol – amely a kannabisz nem pszichoaktív összetevője – például bizonyítottan gyulladáscsökkentő, görcsoldó antipszichotikum, amelyet poszttraumás stressz oldására is felhasználnak.

Az ültetvényt fenntartó cég, a Tyson Holistic főleg háborús veteránokat akar foglalkoztatni, mivel kiemelt feladatuknak tartják a gondoskodást azokról a nőkről és férfiakról, akik az életük kockáztatásával védték az Egyesült Államokat. A farm tervek szerint rengeteg embernek adnak majd munkát. California City polgármestere, Jennifer Woods szerint az üzleti vállalkozás egyúttal a város újjászületését hozza el.

Az előállított termék nevét már levédették, Iron Mike Genetics néven állítják majd elő termékeiket.