Szijjártó Péter: tovább dolgozunk az utolsó magyar túsz kiszabadításáért

Magyarország kiáll Izrael önvédelemhez fűződő joga mellett, egyúttal reméli, hogy sikerül megelőzni a konfliktus továbbterjedését más országokra; ugyanakkor tovább dolgozunk azért is, hogy az utolsó, még túszként fogva tartott magyar állampolgárt is kiszabadítsuk fogságából – írta Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

2024. január 17., 08:34

Szerző:

A külgazdasági és külügyminiszter azt írta, szerdán Jeruzsálemben találkozik az izraeli kormány több tagjával, köztük új és régi kollégájával, Jiszrael Katzcal és Eli Cohennel, akikkel áttekintik a kialakult helyzetet, és annak lehetséges jövőbeni alakulását, valamint az utolsó magyar túsz kiszabadításának lehetőségeit. 

Hozzátette: immár több mint száz napja zajlik az egész világ számára aggodalmat keltő konfliktus a Közel-Keleten. Izraelt brutális terrortámadás érte, olyan támadás, melynek nem szabad megismétlődnie soha, sehol a világon. Ezért azt gondolom, hogy a terrorellenes műveletek sikere nemcsak izraeli, hanem egyben globális érdek is – fogalmazott Szijjártó Péter.

(Kiemelt kép:  Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter részt vesz a gazdáknak adott felszerelések átadási ünnepségén a bosznia-hercegovinai Banja Lukában 2023. július 05-én. Gorana Jakovljevic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Az Európai Unió, több tagállam és az Egyesült Államok is vizsgálatot sürget Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus halála ügyében. Ljudmila Navalnaja azt követeli, adják ki neki a fia holttestét.