A Hamász fogságában lévő magyar túszokról egyeztetett Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ron Dermerrel, az izraeli kormány stratégiai ügyekért felelős miniszterével egyeztetett hétfőn telefonon. Ezt a magyar tárcavezető közölte a Facebook-oldalán.

2024. január 2., 08:38

Szerző:

A bejegyzésben Szijjártó Péter azt írta: miközben áttekintették a közel-keleti helyzetet, megerősítette a magyar álláspontot, miszerint Magyarország kiáll amellett, hogy Izraelnek joga van megvédenie magát, és az egész nemzetközi közösség érdeke az, hogy soha többet a világon sehol se fordulhasson elő olyan terrortámadás, mint amilyen Izraelt érte.

A miniszter beszámolt róla, hogy

Ron Dermer megerősítette a médiában napvilágot látott szomorú értesülést, amely szerint megtalálták egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú túsz holttestét. 

Kölcsönösen megerősítették ugyanakkor elkötelezettségüket annak érdekében, hogy kiszabadítsák azt a kettős – így részben magyar – állampolgárságú túszt, akit még mindig fogva tart a Hamász – emelte ki Szijjártó Péter.

(Kiemelt képünk: Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Külügyi Tanács ülése előtt az EU Tanácsának luxembourgi épületében 2022. június 20-án. Fotó: JOHN THYS / AFP)

 

 

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.