Csak a börtönben tudott tárgyalni az ellenzékével Lukasenka, mert mindenki ott ül, akit még nem toloncoltak ki

2020. október 11., 14:25

Szerző:

Váratlan találkozót tartott a belarusz ellenzék vezetőivel szombaton Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök. A találkozóra börtönben került sor, mivel a belarusz hatóságok minden olyan ellenzékit letartóztattak, akiket nem toloncoltak ki az országból.

Hogy miről tárgyaltak, azt nem tudni. Lukasenka sajtósai szerint az elnök abban állapodott meg a tárgyalások résztvevőivel, hogy titokban tartják a négy és fél órás megbeszélésen elhangzottakat. a 11 ellenzéki között volt Viktar Babarika bankár, akit letartóztatásáig Lukasenka legesélyesebb kihívójaként tartottak számon, továbbá Lilija Vlaszova, az ellenzéki Koordinációs Tanács tagja, illetve az amerikai-belarusz kettős állampolgár Vitali Shkliarov, aki a demokrata párti Bernie Sanders elnökválasztási kampányában is dolgozott – írja a BBC nyomán a 444.

 

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).