Lövöldözés volt egy párizsi oltóközpontnál

Egy embert megöltek, egy másik pedig megsebesült, miután tüzet nyitott egy fegyveres a párizsi Henry-Dunant kórház előtt.

2021. április 12., 16:00

Szerző:

A The Daily Telegraph úgy értesült, hogy a 14 óra körüli lövöldözésben két ember sérült meg, egyikük, akit fejlövés ért, nem sokkal később életét vesztette. Az áldozatot egyelőre nem sikerült azonosítani. A másik áldozat, aki súlyosan megsebesült, a kórház biztonsági személyzetéhez tartozik. A helyszínen tartózkodó szemtanúk szerint a fegyveres hatszor vagy hétszer lőtt. A merénylőt nem sikerült elfogni, a fegyveres motorral elmenekült a helyszínről. 

„Úgy tűnik, hogy ez egy kivégzés volt” – nyilatkozta Cécile Ollivier rendőrségi szakértő. A szomszédos étterem tulajdonosa ezt mondta: „Láttam, hogy egy fekete dzsekiben lévő férfi tüzet nyitott, majd egy ember a földre zuhant. Kétszer fejbe lőtte. Aztán a lövöldöző nyugodtan elindult, egy moped várta több száz méterre.”

A nyugat-párizsi kórház oltási központként működik. Mivel a lövöldözés idején sokan álltak sorban oltásra várva, hatalmas pánik tört ki.

(Kiemelt képünk: EPA | Yoan Valat)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.