Odament az osztálytársához, és lelőtte

Lövöldözés volt egy németországi középiskolában, a meglőtt diák belehalt a sérüléseibe. 

2023. november 9., 21:15

Szerző:

A dél-németországi Offenburg egyik középiskolájában egy 15 éves fiatalkorú lelőtte diáktársát – közölte csütörtökön a baden-württembergi város rendőrsége és ügyészsége. Az áldozatot kórházba vitték, de az életét megmenteni már nem tudták. A tettest az egyik tanteremben elkövetett támadást követően elfogták, a nyomozók „személyes indítékot” sejtenek a háttérben, tekintettel arra, hogy az elkövető ismerte áldozatát – írja az Index

A rendőrség szerint mintegy 180 diákot evakuáltak az épületből, a környéket lezárták. A dpa német hírügynökség értesülése szerint az elkövetőt egy felnőtt állította meg, aki nem az iskola alkalmazottja volt. Úgy tudni, a diáknál több lőszer is volt.

A Baden FM arról számol be, hogy a

kiskorú bement egy tanterembe, és konkrétan odament az ott ülő, vele egykorú osztálytársához, és lelőtte. 

A rendőrség összesen több mint 300 segélyszolgálattal volt a helyszínen. A tanulók biztonsága érdekében a tantermeikben maradtak, míg végül át nem kutatták az épületet. A tanulókat ezután osztályonként adták át a szülőnek, akik a helyszínre érkeztek a szomszédos sportcsarnokba. A diákokról és a szülőkről pszichológusok és szakértők gondoskodtak a DRK-tól, a rendőrségtől és az iskoláktól. A további utógondozást a szakrendelések garantálják. Az offenburgi ügyészség vezetője, Iris Janke bejelentette: A gyanúsítottat ma az offenburgi ügyészség kérésére az illetékes nyomozóbíró elé állítják, hogy adjon ki emberölés miatti elfogatóparancsot.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Bence/168.hu)