Halálos áldozatokkal járó fegyveres támadás történt az Egyesült Államokban (FRISSÍTVE!)

Kilenc ember vesztette életét egy tömeges lövöldözésben szombaton késő este egy Los Angelestől keletre fekvő városban egy holdújévi fesztivált követően.

2023. január 22., 12:32

Szerző:

Friss! Továbbra is szökésben van az a férfi Los Angeles környékén, aki helyi idő szerint szombat éjjel Monterey Park kisvárosban lelőtt tíz embert egy holdújévi fesztivál után, további tízet pedig megsebesített - közölte a rendőrség.

 A férfi egy táncklubban követte el a tömeggyilkosságot, a rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi lehetett az indítéka.

Andrew Meyer rendőr százados az AP hírügynökségnek azt mondta vasárnap: a sebesülteket mind kórházba kellett szállítani, állapotuk a stabiltól a válságosig terjed. A tíz halálos áldozat még a helyszínen elhunyt - tette hozzá.

Lelőttek kilenc embert helyi idő szerint szombaton este egy többezres részvétellel folyó holdújévi fesztivál után a Los Angeles belvárosától 16 kilométerre lévő Monterey Park kisvárosban, amelyben jelentős számú ázsiai bevándorló él - jelentették hírügynökségek rendőrségi közlés alapján.

Bob Boese rendőrtiszt, a Los Angeles-i sheriffi hivataltól azt mondta, hogy a tömeggyilkosságot egy férfi követte el egy üzletnél a Garvey Avenue-n.

Szemtanúk szerint a gyilkos gépfegyverrel szedte áldozatait - jelentette az AP hírügynökség.

A The Los Angeles Times című lap úgy értesült rendőrségi hírforgalmazásból, hogy a halálos áldozatok mellett több sebesült is van, akiket szintén meglőttek. Azt még nem lehet tudni, hogy a tettest elfogták-e vagy bármi módon ártalmatlanná tették - írták.

A lap is idéz szemtanúkat, akik szerint a tettesnek volt alkalma többször tárat cserélni a fegyverén.

(Kiemelt képünk: Rendőrök járőröznek a Garvey Avenue mentén a kaliforniai Monterey Parkban 2023. január 21-én. (Fotó: Frederic J. BROWN / AFP))