Földbe állt a Lódarázs - a pilóta nem élte túl

Lezuhant egy haditengerészeti vadászgép kiképzés közben pénteken a dél-kaliforniai sivatagban. A gép pilótája nem élte túl a becsapódást.Föl

2022. június 4., 07:51

Szerző:

A Lemoore haditengerészeti légibázison állomásozó F/A-18E Super Hornet délután fél három körül zuhant le a San Bernardino megyei Trona, a Mojave-sivatagban fekvő, nem bejegyzett település területén – jelentette be a haditengerészet közleményében, írta a Los Angeles Times.

A gép pilótája meghalt a balestben, akinek a személyazonosságát, valamint a baleset részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Nem ez az első eset az elmúlt években, hogy lezuhant egy Super Hornet. 2019-ben a Death Valley Nemzeti Parkban egy rutin kiképzési bevetés során zuhant le egy ilyen vadászgép. A becsapódásba a gép pilótája meghalt, valamint hét parklátogató könnyebben megsérült. 

Tavaly októberben szintén lezuhant egy tengerészeti Super Hornet a China Lake-i haditengerészeti légibázisról, 2020-ban pedig egy másik Lemoore-ból, mindkettő kiképzési bevetés közben. A pilóták biztonságosan katapultáltak, az egyik a Death Valley Nemzeti Park egy távoli déli részén, a nevadai határ közelében, a másik pedig a Mojave-sivatagban.

(Kiemelt kép: F/A-18E Super Hornet. Fotó: Jeff Sherman / Navy Office of Information / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.