Felugrik a Nemzetközi Űrállomásra golfozni egy milliárdos

Ő lesz a harmadik multimilliárdos, aki eljut az űrbe.

2021. december 8., 17:48

Szerző:

„Maezava Juszaku japán vállalkozó a kazahsztáni Bajkonurból indult orosz rakétával, és a tervek szerint 12 napot fog turistaként eltölteni a Nemzetközi Űrállomáson (ISS). A Zozotown e-kereskedelmi cég alapító-tulajdonosának ez az űrbéli kiruccanása csak a bemelegítő kör: 2023-ban a Holdra akar utazni” – írja a BBC nyomán a HVG.

A milliárdos indulása előtt alaposan összeírta, mivel is szeretné majd mulatni az időt az ISS-en.

Listáján olyan időtöltések szerepelnek, mint a golfozás kipróbálása az űrben, papírrepülő eldobása, és ezek mellett még a buborékfújást is meg fogja kísérelni.

Maezava Juszaku a harmadik multimilliárdos, aki eljutott az űrbe Jeff Bezos és Richard Branson után. Az útja 88 millió dollárba (28,4 milliárd forint) került.

(Kiemelt kép: 2021.12.08.: Alekszandr Miszurkin, a Roszkozmosz űrhajósa, Jusaku Maezawa és Yozo Hirano japán űrturisták Kazahsztánban 2021. december 8-án. Fotó: Pavel Pavlov / Anadolu Agency via AFP)

Tegnap 20:22

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.