Legalább kilencen meghaltak, amikor egy hegyi felvonó kabinja lezuhant Olaszországban

A százméteres mélységbe zuhanó felvonón 11 turista utazott, köztük két gyermek. A 20 perces út végén, 300 méterrel a végállomás előtt szakadt el a kábel.

2021. május 23., 15:19

Szerző:

Az észak-olaszországi Maggiore-tó közelében lezuhant egy turistákat szállító felvonó, mivel az azt tartó kábel elszakadt. A balesetben legalább kilenc ember meghalt – közölte az olasz mentőszolgálatra hivatkozva a Skynews oldal, írta a hvg.hu

A jelentések szerint a felvonó mintegy 100 métert zuhant, és 11 ember, köztük két gyermek tartózkodott az egyik kabinjában a balesetkor.

A két gyereket légi mentők vitték a torinói kórházba – írta a Corriere Della Serra újság, hozzátéve, a mentési munkát megnehezítette, hogy a kabin nehezen elérhető területre esett a fák közé.

A tűzoltók egyik járműve a helyszínre tartva fel is borult, de itt nem sérült meg senki.

A felvonó Stresa települést köti össze az 1500 méter magasan fekvő Mottarone heggyel. A baleset épp azelőtt történt, hogy a felvonó elérte volna a 20 perces út végét, a Mottarone állomást. 300 méterrel előtte szakadt el a kábel – írja a CNN helyi sajtóértesülések alapján.

A felvonót április 24-én nyitották újra, miután a járványügyi lezárások véget értek.

(Kiemelt kép: EPA/CNSAS HANDOUT)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.