Leesett 30 ezer dollár egy teherautóról, alig került elő belőle valami

2019. április 28., 14:57

Szerző:

Csütörtökön este a michigani Grand Havenben egy teherautóról leesett egy doboz, benne 30 ezer dollárral, ami körülbelül 8,67 millió forintot jelent. A pénz szétszóródott. A helyszínen forgalmi dugó alakult ki, mivel az emberek kiszálltak az autóikból, hogy összeszedjék a bankjegyeket. A pénz többsége eltűnt – vette észtre az IndexCNN beszámolóját.

A rendőrség csak a forgalmi dugó kialakulása után értesült az esetről. Ezután lezárták a helyszínt, és civilek segítségével megpróbálták összegyűjteni a pénzt. A teherautó visszaérkező sofőrjétől tudták meg, hogy összesen mennyi pénzről van szó.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A 30 ezer dollárnak csak egy töredéke lett meg. A rendőrség kérte, hogy aki vitt belőle, az legyen szíves azt visszavinni, de ennek csak páran tettek eleget. Egy nő például 3880 dollárt, két 17 éves fiú pedig 630 dollárt adott vissza.

Jelenleg 23 ezer dollár, vagyis nagyjából 6,6 millió forint hiányzik a teljes összegből.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.