Közel kétszáz hulla várt kitömésre a messzire szagló temetkezési vállalkozónál

A temetkezési vállalkozó kezében kicsit felgyűlt a munka. A halottkém rosszul lett a helyszíni szemlén.

2023. október 19., 16:20

Szerző:

Panaszkodtak a környékbéliek, ezért a rendőrség nyomozni kezdett Coloradóban egy temetkezési vállalkozás után, amelynek épületéből rothadó, penetráns bűz áradt – írja az Ars Technica nyomán az RTL.

A helyszínelések során kiderült, hogy a „zöld” temetkezést kínáló vállalkozó 189 holttestet tárolt nem megfelelő körülmények között. A vállalkozó, Jon Hallford elismerte, hogy vannak „problémák” a háza táján, és hozzátette azt is, hogy a kérdéses épületben holttestek kitömésével foglalkozik.

Az is kiderült, hogy a vállalkozás november óta engedély nélkül működik, és hogy a férfi szándékosan rejtegette a rosszul tárolt holttesteket. A hatóságok azonnal megtiltották a vállalkozásnak, hogy tovább űzze az ipart.

A rendőrség sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy az egyik helyszínelő halottkém annyira rosszul lett a bűztől, hogy orvosi ellátásra volt szüksége.

Az ügybe később az FBI is beszállt: jelenleg azon dolgoznak a hatóságok, hogy azonosítsák a rothadó holttesteket, és felvegyék a kapcsolatot élő családtagjaikkal.

Allen Cooper Fremont megyei seriff „borzalmasnak” nevezte a helyszínt. Bomló holttestek bűze áradt az épület hátsó részéből, ahol a rendőri akció során betörték az ablakokat. Randy Keller, Fremont megyei halottkém szerint a raktárban talált holttestek azonosításhoz ujjlenyomatvételre, orvosi vagy fogorvosi feljegyzések felkutatására, valamint DNS-tesztekre lesz szükség, amely több hónapig is eltarthat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Andrew CABALLERO-REYNOLDS / AFP)