Hatályba lépett az 50 év felettiek kötelező oltása

A pozitív teszt eredmény sem elegendő a munkavégzéshez. 

2022. február 16., 07:15

Szerző:

Olaszországban mostantól kötelező az 50 év feletti munkavállalóknak a koronavírus elleni védőoltás, illetve a Covid-betegség után kialakult védettség igazolása. Oltási vagy védettségi igazolás nélkül fizetésnélküli szabadságra küldik az 50 évesnél idősebb alkalmazottakat – írja az Euronews

Egy férfi hasznosnak tartja a védőoltást, ezért be is adatta magának. Szerinte túl sokan utasítják el a vakcinát. Reméli, hogy nem tart sokáig a járvány. A dél-itáliai Gioia Tauro kikötőjében majdnem kétezer ember dolgozik. Egy munkavállaló felháborítónak tartja az intézkedést, neki negatív tesztje van csak. A kikötő másik dolgozója fontosnak tartja, hogy minél többen beoltassák magukat, de a kötelező oltást túlzásnak érzi.

(Kiemelt képünk illusztráció: Olasz egészségügyi dolgozók a Moderna koronavírus elleni vakcinájával oltanak az olaszországi Rómában lévő oltóközpontban 2021. március 17-én. Fotó Bloomberg | Alessia Pierdomenico)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.