400 kilogramm kokaint szállított a kisrepülőgép, ami lezuhant Mexikóban

2020. október 8., 05:46

Szerző:

Kifogyott az üzemanyag, ezért lezuhant egy kokaint szállító kisrepülőgép Mexikóban. A gépet katonai helikopterek több száz kilométeren át üldözték, azonban a pilóta nem volt hajlandó leszállni - közölte szerdán a védelmi minisztérium.

A hivatalos tájékoztatás szerint két ember életét vesztette, a Querétaro államban lezuhant repülőgépen pedig mintegy 400 kilogramm kokaint találtak.

Szakértők szerint egyre népszerűbb a drogcsempészet ezen módja Közép-Amerikában és Dél-Mexikóban, az utóbbi hónapokban több kisrepülőgép is balesetet szenvedett.

Kevesebb mint két héttel ezelőtt egy Mexikóban ellopott magángép zuhant le a guatemalai dzsungelben egy elrejtett leszállópálya közelében. A gépen kábítószert és fegyvereket találtak a hatóságok.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.