Kóbor kutyának álcázva próbálják a britek visszaadni a menhelyeknek a karantén alatt beszerzett állatokat

Aggódnak a menhelyek. 

2021. október 23., 19:55

Szerző:

A karantén alatt több mint 3,2 millió háziállatot vásároltak a brit háztartások, ahogy feloldották a Covid-korlátozásokat az emberek elkezdtek visszatérni a munkahelyükre, nincs annyi idejük foglalkozni az állatokkal, ezért sokan visszaviszik őket az állatmenhelyre azzal, az ürüggyel, hogy az utcán találták a kóbor állatot. – írja a The Guardian.

A menhely egyik munkatársa elmondta, hogy ők is azt tapasztalták, hogy egyes kutyatulajdonosok felhívták a kutyafelügyelőt, és úgy tettek, mintha a saját háziállatuk kóborló lenne, vagy közvetlenül a mentőközpontba vitték a kutyákat, azt állítva, hogy elhagyottan találták őket. Ezeket az állatokat ráadásul többnyire az interneten vásárolták, ahol nem tüntették fel az egészségügyi problémáikat, és chippel sem rendelkeznek. 

(Kiemelt képünk: Kutyák és gazdáik sétálnak a II. Kutyás Critical Mass rendezvényen 2021. Október 9-én Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.