Klicsko-testvérek: Ukrajnában maradunk!

Vitalij Klicsko, kijevi polgármester és öccse, Volodimir Klicsko Ukrajnában akarnak maradni és tovább harcolni az orosz csapatok ellen.

2022. március 6., 06:49

Szerző:

A két profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok a Welt am Sonntag című német, vasárnaponként megjelenő hetilapnak nyilatkozott, írja az MTI. Vitalij Klicsko úgy fogalmazott, hogy „igazán kínos” lenne számára, ha megválasztott polgármesterként elhagyná a hazáját ebben a helyzetben.

„Ha most elmennék, az árulás volna, és nem tudnék többet tükörbe nézni”

– jelentette ki a kijevi polgármester. A legendás ökölvívótestvérek szerint az ukrán katonák és civilek harci szellem töretlen. „Megható látni, hogy embereink hogyan harcolnak a jogukért” – mondta Vitalij Klicsko. Egyetértettek abban is, hogy Kijevben maradnak és támogatni fogják egymást.

„Nemcsak Ukrajnáról van szó, hanem a világbékéről”

– húzta alá Volodimir Klicsko. „Ha az egyik atomerőművünk felrobban, az Európa végét jelentheti” – tette hozzá.

Az Instagram üzenetküldő szolgáltatáson angol nyelven megjelent egyik videóüzenetükben felszólították a világ vallási vezetőit, így Ferenc pápát és a dalai lámát is Ukrajna támogatására. „Jöjjenek Kijevbe, mutassák ki szolidaritásukat az ukrán néppel!” – mondták a testvérek. Hozzátették, hogy a drámai történések Ukrajnában megkérdőjelezik az emberiesség fogalmát. „Ami Európa szívében történik, az a világ minden lakóját érinti, aki az igazságosság és a jóság elveit szereti függetlenül származásuktól, vagy felekezeti hovatartozásuktól” – emelte ki a videóüzenetben Volodimir Klicsko.

(Kiemelt képünk: Kijev, 2015. október 25. Vitalij Klicsko kijevi polgármester, feleségével, Natalijával és fivérével, Volodimir Klicsko címvédő ukrán profi nehézsúlyú ökölvívóval (j-b) leadja szavazatát egy kijevi szavazóhelyiségben 2015. október 25-én, az ukrán helyhatósági választások napján. Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)