Klicsko: Az oroszok már Kijevben vannak

Az ukrán főpolgármester fel kell készülni a város teljes körű védelmére. 

2022. március 2., 13:08

Szerző:

Kijev polgármestere figyelmeztetette a lakosságot, hogy orosz erők vonulnak be Ukrajna fővárosába. A lakosságot felszólította, hogy maradjanak otthonaikban, és készüljenek fel a város védelmére, írja a BBC.

„Az ellenség egyre közelebb, és egyre közelebb gyűjti az erőit”

- mondta Vitalij Klicskó, hozzátette, hogy a főváros peremén már most heves harcok dúlnak. 

„Arra készülünk, hogy megvédjük Kijevet! Meg fogjuk védeni! Felszólítok minden kijevit, hogy ne veszítse el lelkierejét”

– mondta az ukrán főváros polgármestere. Kijev egyébként eddig ellenállt az orosz erők behatolási kísérleteinek, miközben egy 65 km hosszú páncélozott konvoj tart jelenleg is az ukrán főváros felé. Elemzők szerint nyugati irányból indulhat meg a Kijev elleni orosz offenzíva. 

(Kiemelt kép: Kijev, 2022. március 1. Elnéptelenedett kijevi utca a városban zajló harcok miatt elrendelt kijárási tilalom idején, 2022. március 1-jén. MTI/AP/Emilio Morenatti)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.