Nem szeretnék a kézilabdázók, hogy nézők legyenek a vb-meccseken

2021. január 8., 14:32

Szerző:

Pedig a szövetség csak a stadionok befogadóképességének 20 százalékáig engedne be nézőket.

 

Az Európai Kézilabdázók Uniója (EHPU) levélben fordult a nemzetközi szövetséghez (IHF) és Hasszan Musztafa elnökhöz, hogy a szervezet gondolja át a döntését, mely szerint nézők előtt rendezik meg a szerdán kezdődő férfi világbajnokság mérkőzéseit. Az IHF azt tervezi, hogy a csarnokok kapacitásának 20 százalékáig lehetnek szurkolók a meccseken – írja a Nemzeti Sport.

norvég Tv2 látta az említett, az európai válogatottak csapatkapitányai és játékosai nevében írt levelet, melyben arra hivatkoznak, hogy a nézők jelenléte jelentősen növeli a fertőzés kockázatát a csapatok körében.

A játékosok úgy érzik, rossz mintát mutatnak hazájuknak, ha olyan világversenyen vesznek részt, amelyen ezres nagyságrendben lesznek nézők a találkozókon, ezért arra kérik Musztafát, gondolja át a döntést.

Ha az IHF mégis ragaszkodik a nézők jelenlétéhez, akkor világos protokollt várnak el a mérkőzésekre vonatkozóan. A szövetség egyelőre nem válaszolt az EHPU megkeresésére. 

A koronavírus-járványra hivatkozva a csoportrivális németeknél több játékos lemondta a vb-szereplést, és a dánok sztárja, Mikkel Hansen is elgondolkodott a torna kihagyásán. Hansenhez csatlakozott korábbi párizsi csapattársa, Sander Sagosen, aki szintén abszurdnak tartja, hogy míg a csapatok buborékban töltik az idejüket Egyiptomban, a mérkőzéseket nézők előtt játsszák. 

A magyar válogatott a gízai A-csoportban sorrendben a Zöld-foki-szigetek, Uruguay és Németország válogatottjával játszik, az első mérkőzést jövő pénteken este játsszák. A csoport első három helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

 

 

14:10

A kéthavi távoktatás után megnyíló általános és a középiskolák hírét örömmel fogadták az angolok, mostantól azonban írásban kell indokolniuk utazásuk célját, ha külföldre akarnak menni.