Kezd pattanásig feszülni a helyzet Kelet-Európában

Fehéroroszország vádaskodik, Ukrajna még nem reagált.

2021. december 4., 17:26

Szerző:

A fehérorosz határőrség azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy egy ukrán katonai helikopter gyakorlat közben megsértette a határát, és egy kilométernyit repült fehérorosz terület felett – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség szombaton. Ukrajna egyelőre nem reagált a hírre, írja az MTI.   

A vádaskodás a térségben tapasztalható feszültségek időszakában történt, amikor Ukrajna és a Nyugat azzal vádolja Oroszországot, hogy haderőt vonultat fel Ukrajna keleti határa közelében, ami miatt aggodalmak merültek fel egy esetleges támadástól tartva. Oroszország, amely Minszk fontos szövetségese, ezt tagadja – jegyezte meg a Reuters brit hírügynökség.

(Kiemelt kép: MTI/EPA/RIA-Novosztyi/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev)

 

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.