Kevin Spaceyt felmentették

A világhírű színész elsírta magát, amikor a bíró felolvasta az ítéletet. Az első vádemeléstől kezdve öt év telt el.

 

2023. július 27., 07:27

Szerző:

Júniusban kezdődött Kevin Spacey büntetőpere Londonban. Az eljárás során négyrendbeli szexuális zaklatást és egyrendbeli szexuális erőszakot igyekeztek bizonyítani.  Spacey-t először három férfi vádolta meg még 2018-ban, a színész pedig rendre tagadta az ellene felhozott vádakat.

2023 júniusi előzetes bírósági meghallgatásán ügyvédei közölték a londoni bírákkal, hogy Spacey be kívánja bizonyítani ártatlanságát, de a meghallgatáson nem kellett hivatalosan vallomást tennie.  

Az euronews.com beszámolója szerint Tan Ikram helyettes főbíró feltétel nélküli óvadékot engedélyezett neki a következő megjelenéséig, a július 14-re kitűzött perbeszéd meghallgatásáig. A végső tárgyalást szerdán tartották, a brit lapok beszámolója szerint Spacey-nek könnybe lábadt a szeme, amikor a bíró felolvasta, hogy felmentették.

Az állítólagos incidensek 2005 márciusa és 2008 augusztusa között történtek Londonban, egy pedig 2013 áprilisában Nyugat-Angliában. Spacey azért tartózkodott az Egyesült Királyságban, mert 2015-ig ő volt a londoni Old Vic színház vezetője.

(Kiemelt kép: Kevin Spacey amerikai színész a Southwark koronabíróság előtt nyilatkozik 2023. július  26-án, miután négyhetes tárgyalást követően a 2001 és 2013 között az Egyesült Királyságban négy férfi ellen elkövetett szexuális bűncselekményekben nem találták bűnösnek. Fotó: WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP)