Lövöldözés tört ki egy rotterdami kórházban

Egy fegyveres két embert súlyosan megsebesített a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap csütörtökön.

2023. szeptember 28., 21:16

Szerző:

A rotterdami rendőrségnek az X közösségi oldalon közzétett tájékoztatása szerint egy fegyveres előbb Rotterdam belvárosának egyik lakóházában nyitott tüzet, majd nemsokkal később a közeli kórház egyik oktatóterméből jelentettek fegyveres támadást. Nem tudni, hogy a két incidens összefügg-e – írták.

Az egyetemi klinikát lezárták, a helyszínt rendőrségi helikopter felügyeli. A gyanúsított elfogását megelőzően a rendőrség taktikai csoportja (DSI) behatolt az épületébe, majd egy embert őrizetbe vett. A 32 éves feltételezett elkövető a holland rendvédelmi szervek „harci típusú” ruházatát, valamint hátizsákot és fejhallgatót viselt. Indítéka egyelőre ismeretlen – közölték. A lövöldözésben súlyosan megsebesült két ember mellett egy harmadik személy könnyebb sérüléseket szenvedett, a lakóépületben és a kórházban keletkezett tüzeket megfékezték – tették hozzá.

(Kiemelt képünkön: Az Erasmus MC Rotterdam különleges beavatkozási osztályának rendőrei a Westzeedijk-en. Két lövöldözés után letartóztattak egy gyanúsítottat. Az egyik lövöldözés az Erasmus MC-nél történt. Ott tüzet is gyújtottak. Fotó: Sem van der Wal / ANP MAG / ANP az AFP-n keresztül.)