Két uniós ország megtalálhatta a megoldást az orosz energiafüggőségre

Hollandia és Németország egy új gázmező közös feltárását tervezi az Északi-tengeren – közölte szerdán a holland kormány.

2022. június 2., 06:21

Szerző:

A lépéstől a két ország azt reméli, hogy pótlólagos földgázkészleteket biztosít Európában. A kitermelést 2024 végéig kezdenék meg a partoktól mintegy 19 kilométerre található térségben.

 Rob Jetten holland energiaügyi miniszter a Handelsblatt című német gazdasági lapnak áprilisban adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy hazája fokozni szeretné a földgázkitermelést az Északi-tengeren.

A német kormány korábban elzárkózott az újabb gáz- és olajmezők feltárásától a térségben, ugyanakkor az ukrajnai háború kezdete óta az Európa Unió már többször kinyilvánította, hogy igyekszik függetleníteni magát az orosz energiahordozóktól.

(Kiemelt kép: illusztráció. Gáztároló Németországban. Fotó: Frank Hoermann / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP)

Tegnap 21:59

Nem szabad megfosztani a nőket jogaiktól a reproduktív jogok területén, az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy az emberi jogokat, köztük a nők és a lányok jogait minden körülmények között védelmébe veszi – jelentette ki Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős tagja Strasbourgban hétfőn.