Két gyerekszínész is meghalt Mariupol ostroma során

Abban a színházban játszottak, amit az oroszok lebombáztak.

2022. április 24., 13:18

Szerző:

A mariupoli polgármester tanácsadója, Petro Andriuscsenko bejelentette, a háború során két fiatal gyerekszínész is életét vesztette a hónapok óta ostromlott városban. Az ukrán külügyminisztérium Twitter-bejegyzéséből kiderül: a két fiatal színésztehetség, Jelizaveta és Szonja játszotta a Mariupoli Színházban Lucy karakterét a Narnia Krónikái produkcióban.

Haláluk pontos okáról egyelőre nem lehet tudni. A mariupoli színházat, mint emlékezetes, még március közepén érte orosz bombatámadás, ahova az ukránok szerint 1300 civilt menekítettek. Az oroszok annak ellenére vették célba az épületet, hogy az ottlévők jól láthatóan jelezték, az épületben gyerekek is tartózkodnak, írja a HVG.

(Kiemelt kép: Twitter)

Tegnap 20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

Tegnap 20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

Tegnap 19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.