Késsel a fejében úszkált

Egy fejbeszúrt alligátorról adtak hírt Floridában és nem egy elkésett halloweenezőt kaptak rajta. 

2022. augusztus 3., 19:22

Szerző:

A floridai vadvédelmi hatóság emberei befogtak, majd elaltattak egy aligátort, amiről a közösségi oldalakon terjedtek fényképek, ahogy egy késsel a fejében úszkál egy floridai tóban – jelentette a helyi sajtó. Az aligátort, amit több ember is látott egy gyorsétterem mögött bóklászni Deltona városában, egy kis tóban találták meg – írja az rtl.hu.

A sérült állatról július utolsó napjaiban kezdtek el terjedni a fényképek, és a vadvédelmi hatóság közlése szerint július 31-én, vasárnap fogta el egy aligátorvadász. A nagyjából másfél méteres aligátor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kénytelen voltak elaltatni.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki szúrta bele a kést az állat fejébe, és miért. Az aligátorok szándékos megölését, megsebesítését és befogását jogszabály tiltja Floridában, és az elkövetők akárt öt évig tartó börtönbüntetést is kaphatnak.

(Kiemelt képünk: YouTube/ABC13 Houston)

09:59

A BBC arról írt, Moszkva visszautasította a Zaporizzsja közelében álló, hatalmas atomerőmű demilitarizálását, így a reaktorok között továbbra is hadijárművek cikáznak, azok közvetlen közelében pedig lőszert tartanak. Az oroszok szerint ők csak vigyáznak a létesítményre, nehogy az ukrán hadsereg odalőjön, mivel szerintük éppen Kijev készül pénteken erre.