Késsel támadt kisgyerekekre egy férfi

A támadó babakocsiban alvó gyerekeket is megsebesített, egyelőre nem kezeli az ügyet terrorcselekményként a francia rendőrség.

2023. június 8., 11:12

Szerző:

Egy késes támadó megsebesített öt embert, köztük négy kisgyermeket csütörtök reggel a kelet-franciaországi Annecy városában egy parkban - közölték az AFP hírügynökséggel francia hatóságok.

A BFM hírtelevízióban megszólaló szemtanúk elmondták: reggel háromnegyed 10-kor egy üvöltözve rohanó férfire lettek figyelmesek az Annecy-tó mentén húzódó parkban, aki egyszer csak késsel rátámadt babakocsiban lévő gyerekekre, majd egy közbeavatkozó felnőttet is megsebesített, végül a helyszínre érkező rendőrökre támadt. A támadás közben a késelő nem mondott semmit, a megszúrt gyerekek közül kettő állapota életveszélyes. 

A támadó Svédországban megadott menekültstátusszal rendelkező, 1991-ben született szíriai állampolgár, nem volt korábban dolga a rendőrséggel, nem szerepel a titkosszolgálati nyilvántartásokban. Bár a terrorelhárítási ügyészség is vizsgálja a történeteket, egyelőre nem nyilvánította terrorcselekménynek a támadást, a bűnügyi rendőrség végzi a nyomozást.

Emmanuel Macron államfő a Twitteren „gyáva támadásnak” minősítette a késelést, amelynek következtében gyerekek és egy felnőtt élet és halál között van. „Az országot sokkolta a hír. Gondolatainkban velük, a hozzátartozóikkal és a mentőszolgálatokkal vagyunk" - írta az elnök.

A nemzetgyűlésben a képviselők és a kormány jelenlévő tagja egyperces csenddel adóztak a támadás sérültjei előtt. Yaël Braun-Pivet, az alsóház elnöke arra a kérte a jelenlévőket, hogy egyperces csenddel gondoljanak „a súlyos támadás áldozataira és a hozzátartozóikra”.

 (Kép forrása: Shutterstock)

06:54

Két ember halt meg Rotterdamban a két helyszínen, egy magánházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözésben – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva csütörtökön.

Tegnap 21:16

Egy fegyveres két embert súlyosan megsebesített a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap csütörtökön.

Tegnap 21:07

Kanadának tanulnia kell abból a botrányból, amelyet egy náci veterán ottawai parlamenti megünneplése robbantott ki, és a továbbiakban szolidárisnak kellene lennie a nácizmus elítélésére irányuló orosz kezdeményezésekkel az ENSZ-ben – jelentett ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozta.

2023. szeptember 28., 19:46

Történelmi pillanatként értékeli, Székelyföld önrendelkezése szempontjából pedig „jelzésértékűnek” tartja a francia államfő Korzika autonómiájával kapcsolatos csütörtöki bejelentését Antal Árpád, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezető politikusa.