Nincs helye esküvőnek az ötödik hullámban

Keresztbe tett az omikron a miniszterelnök esküvőjének. 

2022. január 23., 16:44

Szerző:

Jacinda Ardern Új-Zéland miniszterelnöke vasárnap sajtótájékoztatóján közölte, lemondta saját esküvőjét, mivel az ország továbbra küzd az omikron megfékezéséért – számolt be vasárnap a CNN.

„Az esküvőm nem lesz megtartva, de csak csatlakozom sok más új-zélandihoz, akiknek hasonló „élményben” volt részük a járvány következtében”

– mondta Ardern, aki hozzáfűzte: „Ilyen az élet”.

Múlt hónapban Új-Zéland közölte, hogy az omikronnal kapcsolatos aggodalmak miatt február végéig elhalasztja a határ fokozatos újranyitását. Chris Hipkins, az ország járványügyi biztosa elmondta:

„A február végéig való várakozás növeli Új-Zéland általános védelmét és lassítja az omikron esetleges terjedését. Kétségtelen, hogy ez csalódást okoz, és sokak nyaralási tervét felborítja, de fontos, hogy ezeket a lépéseket megtegyük, ezzel lehetővé téve, hogy legyen időnk átgondolni a jövőbeli terveket”.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Tegnap 19:44

Fico egy, a várható koalíciós tárgyalások során szem előtt tartott prioritásaikat tudakoló újságírói kérdésre adott válaszában árulta el, mire lehet  számítani tőle. 

Tegnap 19:00

Az Európai Bizottság elfogadja és tiszteletben tartja a szlovákiai parlamenti választások eredményét. Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a választásokat „példa nélküli dezinformációs nyomás kísérte” – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, az értékekért és az átláthatóságért felelős biztos vasárnap a közszolgálati Cseh Televíziónak adott interjúban.

Tegnap 18:32

Ötvennégy éves korában elhunyt Varga Veronika francia-magyar színésznő – tudatta családja vasárnap.

Tegnap 18:27

Érvénybe lépett vasárnap a Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti kereskedelmet szabályozó új megállapodás, amely a rendkívül heves vitákat szító egykori észak-írországi protokoll egyes előírásait enyhíti.