Nincs helye esküvőnek az ötödik hullámban

Keresztbe tett az omikron a miniszterelnök esküvőjének. 

2022. január 23., 16:44

Szerző:

Jacinda Ardern Új-Zéland miniszterelnöke vasárnap sajtótájékoztatóján közölte, lemondta saját esküvőjét, mivel az ország továbbra küzd az omikron megfékezéséért – számolt be vasárnap a CNN.

„Az esküvőm nem lesz megtartva, de csak csatlakozom sok más új-zélandihoz, akiknek hasonló „élményben” volt részük a járvány következtében”

– mondta Ardern, aki hozzáfűzte: „Ilyen az élet”.

Múlt hónapban Új-Zéland közölte, hogy az omikronnal kapcsolatos aggodalmak miatt február végéig elhalasztja a határ fokozatos újranyitását. Chris Hipkins, az ország járványügyi biztosa elmondta:

„A február végéig való várakozás növeli Új-Zéland általános védelmét és lassítja az omikron esetleges terjedését. Kétségtelen, hogy ez csalódást okoz, és sokak nyaralási tervét felborítja, de fontos, hogy ezeket a lépéseket megtegyük, ezzel lehetővé téve, hogy legyen időnk átgondolni a jövőbeli terveket”.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Az ukrajnai háború címén Moszkva ellen bevezetett büntetőintézkedésekre reagálva az orosz alsóház kedden megkezdte a megtorlás jogi lehetőségének kialakítását az orosz médiát korlátozó államokkal szemben, a moszkvai külügyminisztérium kitiltotta a brit felsőház több mint másfélszáz tagját, a közoktatási miniszter pedig bejelentette a kilépést a bolognai rendszerből.

Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire – jelentette ki kedden Soros György üzletember a davosi Világgazdasági Fórumon.