Meghalt Ken Block, a ralilegenda

Ken Block egy snowmobile-balesetben veszítette életét. A DC Shoes és a Hoonigan alapítója 55 éves volt.

2023. január 3., 08:36

Szerző:

Motorosszán-balesetben életét veszítette Ken Block raliversenyző, a DC Shoes márka társalapítója és a Los Angeles-i Hoonigan alapítója. Az 55 évs Block halálhírét a Hoonigan raliversenyző csapat közölte Instagramon, leírásuk szerint a végzetes baleset Block-kal Utah államban történt.

A körzeti, Wastach megyei seriff közleménye szerint január 2-án délután 2 óra körül érkezett hívás a központjukba, amely szerint a szánbaleset Mill Hollow környékén történt.  „A sofőr, az 55 éves Kenneth Block egy meredek lejtőn hajtott a motoros szánnal, amikor a szán felborult. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunytnak nyilvánították” – írták közleményükben.

„Sajnálattal erősítjük meg, hogy Ken Block ma egy motoros szánbalesetben elhunyt. Ken egy látnok, egy úttörő és egy ikon volt. És ami a legfontosabb, apa és férj” – írták.

Ken Block raliversenyző Gymkhana-videószériája lett kimondottan híres és ismert. 2005-ben kezdett ralizni az Egyesült Államokban, saját csapatát Monster World Rally Team néven alapította meg, a csapat neve időközben Hoonigan racingre módosult.

(Kiemelt kép: Ken Block. Fotó: Ken Block, Facebook)