A belvárosi sportcipőbolt után most felvidéki pékségbe ugrott be Szijjártó

Szijjártó Péter szerdán a felvidéki Gútáról jelentkezett be. A Facebook-oldalán azt is bejelentette, hogy egy helyi pékség új üzemében vendégeskedett.

2023. szeptember 27., 17:05

Szerző:

Szijjártó Péter közvetlenül az előrehozott szlovákiai parlamenti választások előtt tesz körutat a Felvidéken, ahol a Szövetség nevű párt kampányrendezvényein vesz részt – írja a 24.hu.

A körút az ellenzéki Demokraták részéről korántsem kritikamentes, akik szerint Szijjártó beavatkozik az országuk választási kampányába.

Ennek ellenére a magyar külügyminiszter ugyanakkor szerdán megerősítette, hogy a Szövetség elnökségének keddi javaslatára abban állapodtak meg, hogy folytatják a felvidéki magyar közösség támogatása szempontjából kulcsfontosságú programokat.

„Ilyen a Felvidéki Gazdaságfejlesztési Program, aminek keretében közel 4000 vállalkozásnak adunk támogatást összesen 43 milliárd forint értékben a Felvidék magyarlakta területein” – fogalmazott a posztjában Szijjártó Péter.

Legutóbb szeptember 17-én értesülhettünk hasonló, spontán vásárlásról. Ekkor a magyar külügyminiszter egy sportcipőboltból jelentkezett be, ahol 75 000 forintért vásárolt lábbelit és – hangsúlyozottan – készpénzzel fizetett.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter a felvidéki Gútán 2023. szeptember 27-én. Forrás Szijjártó Péter FB-oldal)