Ebből a videóból többet tudhatunk meg Szijjártó Péter cipőiről, mint amennyit akartunk

A Balázs Kicks-be látogatott Szijjártó Péter, és videó is készült róla. 

2023. szeptember 17., 17:56

Szerző:

Szokatlan helyzetben láttuk Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztere: a divatos fővárosi cipőboltban tűnt fel, ahol elmondta, hogy a cipő az számára sneaker – azt is csak a gyerekeitől tudta meg, hogy mi az a „Jordan cipő”. A miniszter 9 és 12 éves gyereke azonban sokkal lelkesebb, ha cipőkről van szó, akárhova utaznak, mindig benéznek a helyi sneaker boltba, és az ő hatásukra kezdett ilyesfajta cipőket hordani Szijjártó. Állítása szerint sokszor kap dicséretet érte ismeretlenektől. 

A videóból az is kiderül, hogy sokkal több sportcipője van, mint elegáns, „versmondó” cipőből ugyanis mindig egy-két tartalék párral rendelkezik csak, azokat hordja végkimerülésig, és a sneakereket se gyűjti, nem befektetésként gondol rá, hanem hordani szokta őket.

Dzsudzsák Balázzal kötött barátsága is szóba került. Szijjártó elmondta, hogy amikor „Bazsi” Oroszországba igazolt „minden szakértő, aki körülbelül kettőt rúgott életében labdába, de az se sikerült egyenesen és otthon pöffeszkedve nézi a meccseket vasárnaponként, és valószínűleg testnevelésből föl volt mentve” elítélte a Dzsudzsák döntését, Szijjártó elmondta a maga „szokatlan, kendőzetlen” stílusában, hogy szerinte ez igenis nagy dolog, azután vette fel a kapcsolatot vele a focista, együtt is futsaloztak többször. 

Szijjártó Péter körbejárja a boltot a tulajdonos, Pacher Balázs kíséretében, a videó végén pedig egy hetvenötezres cipőt is vásárolt. Mint kiderült, mindig készpénzzel fizet.

(Kiemelt képünk képernyőfelvétel.)