Szijjártó Péter éli az álmait

Szijjártó Péter kilenc éve tette le a külügyminisztei esküt – erről emlékezett meg Facebook bejegyzésben, amelyben valóra vált álmairól is írt. 

2023. szeptember 24., 15:33

Szerző:

1996-ban, bencés gimnazistaként fogalmazódott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterben élete álma, mégpedig, hogy együtt dolgozhasson az akkor a polgári ellenzék összefogásán dolgozó Fidesz-elnökkel, Orbán Viktorral – vallja be.

A külügyminiszter azóta éli az álmát. 

„Az álomszerű történetek csak a hollywoodi filmekben léteznek. Általában. Van néhány kivétel is. Például az én álmom” 

– áll a bejegyzésben. 

Szijjártó Péter 9 éve tette le a külügyminiszteri esküjét, 2014. szeptember 23-án. 2002. óta országgyűlési képviselő, 2006-tól 2010-ig a Fidesz kommunikációs igazgatója, ezután külgazdasági és külügyminiszter-helyettes lett. 

 (Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

 

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

08:47

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható – tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel.