Jó hírt jelentett be Ausztria a karácsonyi vásár szerelmeseinek

Így enyhít Ausztria.

2021. december 7., 20:58

Szerző:

Vasárnaptól újra megtelhetnek az üres bécsi utcák: Ausztriában megszüntetik a két hete bevezetett lezárásokat – írja az Euronews Karl Nehammer kancellár egy nappal hivatalba lépése után bejelentett közleményét. 

A nyitás részleteit a kormány és Ausztria kilenc tartományának kormányzói szerdán tisztázzák majd. Az újranyitás azonban az oltatlanokra nem vonatkozik majd.

„A kormányzók egyetértettek abban, hogy véget vessünk a lezárásnak. Döntő azonban, hogy ezt hogyan tesszük meg. A zárlat továbbra is fennmarad azok számára, akik nincsenek beoltva”

– mondta az új kancellár. Kiemelték azonban, hogy bizonyos korlátozások továbbra is fennmaradhatnak a szállodák és éttermek esetében, és a regionális vezetőknek lehetőségük van szigorúbb helyi intézkedések bevezetésére is.

„A bécsi önkormányzat azt tervezi, hogy hétfőtől újra kinyithatnak az üzletek és a szolgáltatások a beoltottak számára. Néhány lezárt helyre, például az éttermekre és a szállodákra még legalább egy hetet várni kell, részben az omikron változat körüli bizonytalanság miatt” – mondta Michael Ludwig főpolgármester.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Ausztriában teljes lezárást és kötelező oltást rendelnek el a megugró járványadatok miatt november végén.

(Kiemelt kép: Járókelők egy utcán Bécsben, 2021. május 3-án. Fotó: Anadolu / AFP / Askin Kiyagan)