Izrael élesen elítélte az orosz külügyet

Moszkvában tesznek látogatást a palesztin Hamász mozgalom képviselői – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő. Izrael megvetendőnek nevezte a delegáció meghívását.

2023. október 27., 05:59

Szerző:

„Elmondhatom és megerősíthetem, hogy az illető palesztin mozgalom (a Hamász) képviselői látogatáson tartózkodnak Moszkvában. Ami a kapcsolatfelvételt illeti, erről majd pótlólagosan tájékoztatjuk Önöket” – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján

A Reuters jelentése szerint Izrael felszólította Oroszországot, hogy utasítsa ki a Hamász-delegáció tagjait, s megvetendőnek nevezte meghívásukat Moszkvába.

„A Hamász egy, az Iszlám Államnál is rosszabb terrorszervezet. A Hamász felső vezetőinek kezéhez több mint 1400 izraeli vére tapad, akiket lemészároltak, legyilkoltak, kivégeztek és elégettek, ezen felül pedig 220-nál is több izraeli – csecsemők, gyerekek, nők és idősek – elhurcolásáért felelősek”

– hangsúlyozta az izraeli külügyminisztérium.

(Kiemelt képünk: Az Iszlám Dzsihád mozgalom katonai szárnyának, az al-Kudsz Brigádoknak (Saraya al-Kudsz) a tagjai részt vesznek a Hamász és más fegyveres palesztin csoportok harcosaival tartott első közös gyakorlaton Gáza városában 2020. december 29-én. MOHAMMED ABED / AFP)

07:41

Maros megyét Kolozsvár alá sorolnák be, míg a magyar többségű Kovászna és Hargita Brassóval kerülne egy közigazgatási egységbe, amennyiben életbe lépne a tervezett román gondolatkísérlet.

07:23

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah Akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.

2023. december 2., 17:56

Az Egyesült Államok „semmilyen körülmények között nem fogja engedni, hogy palesztinokat kényszerrel telepítsenek ki a Gázai övezetből vagy Ciszjordániából, illetve ostrom alá vegyék a Gázai övezetet vagy megváltoztassák a határait” – jelentette ki az amerikai alelnök szombaton Dubajban a Fehér Ház közleménye szerint.