Külügyminisztérium: 8 és 15 éves magyar kislányokat ejtett túszul a Hamász

Megerősítette a Külügyminisztérium, hogy valóban túszul ejtett két magyar állampolgárt a Hamász: a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát – írja a Hetek.

2023. október 26., 15:18

Szerző:

A Hetek interjút készített azzal a magyar-izraeli állampolgárságú anyukával, akinek két lányát október 7-én a Hamász terroristái elraboltak volt férje otthonából. Ezzel a kapcsolatban a Külügyminisztériumot is megkeresték, kérdéseikre Paczolay Máté külügyi szóvivő így válaszolt: 

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata.”

(Kiemelt képünk illusztráció. Gyászolók fedezékbe húzódnak a bejövő rakétákra figyelmeztető szirénák hallatán a palesztin Hamász fegyveresek múlt heti támadása során megölt Tom Godo temetésén egy Tel-Aviv melletti kibucban 2023. október 13-án. Fotó: GIL COHEN-MAGEN / AFP)