Iskolabuszra nyitottak tüzet, többen meghaltak

A koszovói esetnek három halálos áldozata van.

2021. november 27., 06:58

Szerző:

Ismeretlenek nyitottak tüzet egy iskolabuszra pénteken Koszovóban, a lövésekben két gyerek és egy felnőtt vesztette életét, közölte a szerb állami televízió. Az eset Gllogjan településen történt. Értesülések szerint a három halálos áldozat a buszsofőr és két diák voltak. A sérültek pontos számát egyelőre nem tudni, ahogy azt sem mi lehet az erőszakcselekmény hátterében. A támadás tényét a helyi rendőrség is megerősítette.

Koszovó 2008-ban egyoldalúan kiáltotta ki elszakadását Szerbiától, amit Belgrád azóta sem hajlandó elismerni, és továbbra is saját, déli tartományának tartja a többségében albánok lakta területet. Míg a világ több, mint száz országa elismeri Koszovó függetlenségét, Szerbiához hasonlóan Oroszország szerint sem független államról van szó, írja az MTI.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: EPA/ETIENNE LAURENT)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.