Iráni drónokkal támadták az oroszok Ukrajnát

Vasárnapra virradóra is iráni drónokkal támadták az oroszok Ukrajna városait, köztük Kijevet. 

2023. november 19., 09:54

Szerző:

Iráni Shaheed drónokkal támadták vasárnapra virradóra Ukrajna városait az oroszok. Az ukrán fegyveres erők parancsnokságának közlése szerint a légvédelem a Kijev, Csernyihiv és Poltava régiókra ráküldött 20 öngyilkos drón közül tizenötöt leszedett – írja a 444. Szerhij Popko, a kijevi katonai adminisztráció vezetője bejelentette, éjszaka a főváros fölött és annak közelében mintegy tucatnyi drónt semmisítettek meg. Telegram-csatornáján közzétett bejegyzésében a parancsnok azt írta, Kijevben tudomásuk szerint nem keletkeztek súlyos károk, áldozatok sincsenek, de a beérkező adatok összesítése még tart. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy ukrán katona őrködik a kijevi Függetlenség téren. Fotó: Szergej Szupinszkij / AFP)

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

2024. május 20., 07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.