Túlélték az indiai munkások, akik 17 napot töltöttek egy beomlott alagút fogságában

Sikeresen kimenekítettek minden munkást egy kilencven centiméter átmérőjű csövön keresztül.

2023. november 29., 10:37

Szerző:

Négy és fél kilométeres, építés alatt álló autópálya-alagút omlott be november 12-én egy Himalája-hegységben elterülő indiai államban. A csapdába esett munkások többsége az ország különböző részeiről származó vendégmunkás volt. A férfiak családjai közül sokan a helyszínre utaztak, napokig az alagútnál táboroztak és várták a munkások kiszabadítását. Kedd éjszaka sikerült kimenekíteni mind a 41 embert, akik 17 napja rekedtek a romok alatt.

A keddi többórás mentési műveletben egyesével, kerekes hordágyakon húzták ki az embereket egy 90 cm átmérőjű csövön keresztül – olvasható a 24.hu cikkében. A kimenekített munkásokat ünneplő tömeg fogadta.

Az épülő autópálya-alagút feltehetően földcsuszamlás miatt omlott be, maga alá temetve az építőmunkásokat Uttarkasi település közelében. A hatóságok az elmúlt több mint két hétben egy kisebb átmérőjű csövön juttattak el élelmiszert, C-vitamint és gyógyszereket, köztük depresszió elleni tablettákat a bennrekedtekhez, és rádió adó-vevőn kommunikáltak velük.

 (Kiemelt kép: Tizenhét nap után sikeresen kiszabadítottak 41 munkást egy beomlott autópálya-alagútból Indiában. Fotó: UTTARAKHAND INFORMATION DEPARTME / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP)