Íme a brit kémek jelentése az orosz-ukrán háború állásáról

A brit hírszerzés információi szerint Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pozíciói alaposan meggyengültek. 

2022. augusztus 29., 17:10

Szerző:

Szergej Sojgu védelmi miniszter az orosz vezetésen belül partvonalra került a brit védelmi minisztérium legfrissebb hírszerzési forrásokra alapozott jelentése szerint. A brit hírszerzési jelentés az orosz offenzíva lassúsága és viszonylagos sikertelensége miatt csökkent Sojgu megbecsültsége az ország vezetésé, illetve a katonák körében. 

A titkosszolgálati források szerint a katonai jelentéseket ma már nem Sojgunak, hanem közvetlenül Putyinnak küldik a tisztek, a miniszter pedig az operatív vezetésből is fokozatosan kiszorul. A friss információk szerint a katonák között is elég rossz a védelmi minisztérium megítélése a jelentős emberveszteségek és elhúzódó háború miatt. 

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Szergej Sojgu védelmi miniszter a győzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én. Oroszországban május 9-én ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott győzelem 77. évfordulóját. Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Tegnap 20:32

Brazíliában vasárnap megkezdődött az elnökválasztás első fordulója, a voksolás favoritjának a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva volt államfő számít a hivatalban lévő, jobboldali Jair Bolsonaróval szemben.

Tegnap 20:09

Oktatásért tüntető nők mintegy százfős csoportját zavarták szét vasárnap a nyugat-afganisztáni Herát városában a radikális iszlamista tálibok.

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.