Így néz ki egy hadihajó elsüllyesztése a drónhajó szemszögéből

Az orosz védelmi minisztérium szerint visszaverték a novorosszijszki haditengerészeti támaszpont elleni ukrán támadást. A közösségi médiában terjedő felvételek – köztük egy ukrán drónhajó fedélzeti kamerája által készítettek – szerint azonban ez nem pontosan így történt.

2023. augusztus 4., 10:17

Szerző:

„Ma éjjel az ukrán fegyveres erők két tengerészeti személyzet nélküli hajóval támadási kísérletet hajtottak végre a novorosszijszki haditengerészeti támaszpont ellen. A támadáskor a legénység nélküli csónakokat vizuálisan észlelték és a haditengerészeti bázis külső útvonalszakaszát őrző orosz hajók fedélzeti fegyvereiből leadott tűzzel megsemmisítették” – közölte az orosz védelmi minisztérium. Venyiamin Kondratyjev, a krasznodari régió kormányzója a Telegramon közölte, hogy az incidensnek sérültjei nem voltak és anyagi kár sem keletkezett.

A kormányzó szavait azonban cáfolják a közösségi médiában terjedő felvételek.

Ezek közül több egy jelentős mértékben megsérült, oldalára dőlt hadihajóról tanúskodnak a haditengerészeti kikötőben, mások pedig a támadás során készültek.

(Ukrán drónhajó fedélzeti kamerája által készített felvétel egy orosz hadihajóról a novorosszijszki haditengerészeti támaszponton az annak elsüllyesztése előtti percekben. Forrás: Telegram)