A Huxit Párt nem szeretne népszavazást Magyarország uniós tagságáról

A Volner János által vezetett Huxit párt a Momentumhoz és az LMP-hez hasonlóan nem támogatja Magyarország uniós tagságáról szóló népszavazást. 

2022. augusztus 9., 15:19

Szerző:

A szocialista Ujhelyi István bejelentette, hogy népszavazási kezdeményezést nyújt be a magyar uniós tagságról, ám végül a Jobbik gyorsabban terjesztett elő egy hasonlót. A Momentum és az LMP nem támogatta a kezdeményezést, és most a Volner János által vezetett Huxit Párt szerint sincs itt az ideje egy népszavazásnak.

A Huxit Párt szerint ki kéne lépni, de még nem most

Volner a Facebook oldalán fejtette ki, hogy ugyan örül annak, hogy „a baloldali ellenzék is belátja, Magyarország jövőbeli uniós tagsága és annak értelme megkérdőjeleződött”, ám az uniós tagságról szóló népszavazásnak szerinte „még nincs itt az ideje”, azt ugyanis egy „hatékony felvilágosító kampánynak” kell megelőznie.  

 

A visszatartott uniós pénzek lezárulta után Volner szerint Magyarországnak ki kell mondania, nem kívánunk részt venni az Európai Egyesült Államok felépítésében, mint fogalmazott, erre fog irányulni majd a Huxit Párt őszi kampánya. 

Az Európai Unióból való kilépés lehetőségét is magában hordozó népszavazást az MSZP és a Jobbik tehát támogatja, a Momentum nemzeti sorstragédia lehetőségét látja benne, és egyelőre Huxit Párt sem látja időszerűnek. 

(Kiemelt fotó: Volner János független képviselő felszólal. MTI/Soós Lajos)