Hullanak az orosz vadászgépek Ukrajna felett

Videón, ahogy az ukrán légvédelem orosz vadászgépeket lő ki.

2022. szeptember 25., 09:15

Szerző:

Az ukrán védelmi minisztérium szeptember 24-én, szombaton azt közölte, hogy a közleményt megelőző 24 órában négy orosz vadászgépet sikerült leszedniük. A közlemény szerint egy Szu25-ösről, egy Szu34-ről és két Szu-30s-ről van szó.

A vadászgépeket a harkivi légió felett sikerült megsemmisíteni. Két gép lezuhanásáról videók is felbukkantak a neten; az egységek állítólag a nemrég kiűzött orosz erők helyén kialakított ukrán állásokat támadták - foglalta össze a hvg.hu.

(Kiemelt képünk: Ukrán vadászgép repül Ukrajna felett 2022. szeptember 25-én, vasárnap. Fotó: Anatolii Stepanov / AFP)

Tegnap 19:01

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Tegnap 18:37

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.