Hóviharra figyelmeztetik Hawaii-t

A látótávolság akár nulla is lehet.

2021. december 4., 13:12

Szerző:

Az amerikai Nemzeti Meteorológiai Szolgálat (NWS) vasárnap reggelig hóviharra figyelmeztetést adott ki Hawaii szigetére, írja a USA Today.

A figyelmeztetés péntek este 6 órától vasárnap reggel 6 óráig van érvényben, mivel

a szigeten akár 30 centiméteres vagy annál nagyobb hó is várható.

Az NWS arra is figyelmezteti a lakosokat, hogy maradjanak otthon, mivel az előrejelzések szerint a széllökések sebessége meghaladja a 100 mérföld per órát (nagyjából 44 méter per szekundum).

„Az utazás nagyon nehéz vagy lehetetlen lehet. A hófúvás időnként jelentősen csökkenti majd a látási viszonyokat, a látótávolság akár nulla is lehet”

– olvasható az NWS időjárási figyelmeztetésében.

A hóvihar-riasztás mellett szombat estétől a Kona mélypontja várható a szigetek közelében. A Kona-viharok a Hawaii-szigeteken a szezonális ciklonok egy típusa, amely általában télen alakul ki a nyugati Kona-irányból érkező szelekből. A Kona-alacsonyok gyakran nedves és „nyugtalan” időjárást hoznak magukkal.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Creative Touch Imaging Ltd / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Tegnap 21:53

Jemeni lázadóknak szánt iráni gépkarabélyok, géppuskák és tankelhárító rakéták ezreit foglalták le január 15-én francia haditengerészeti egységek az Ománi-öbölben – közölte csütörtökön az amerikai haderő közel-keleti térségért is felelős középső parancsnoksága (CENTCOM).

Tegnap 21:50

Választási csalásra való felbujtással vádolja egy ellenzéki szenátor Jair Bolsonaro volt brazil államfőt. Marcos do Val egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt állította, hogy az októberi elnökválasztás előtt a volt államfő környezetéből megkörnyékezték őt a választás majdani érvénytelenítésének lehetőségével kapcsolatban.

Tegnap 19:49

Szerbia még nem írta alá az úgynevezett francia-német javaslatot, amely a Belgrád és Pristina közötti helyzetet rendezné, a tárgyalásokat még folytatni kell – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtökön Belgrádban a parlament rendkívüli ülésén, amelynek témája a koszovói helyzet rendezése volt. Az elnök egyik felszólalását az ellenzék bekiabálással zavarta meg, majd dulakodás tört ki a kormánykoalíció és az ellenzék képviselői között.