Hová tűnt Prigozsin?

Mióta visszafordította a Moszkva felé tartó Wagner-konvojt, és bejelentette, hogy zsoldosai visszatérnek táborhelyeikre, Jevgenyij Prigozsin egyetlen szót sem szólt, eltűnt a nyilvánosság elől. Sajtószolgálata azonban közzétette a Wagner-vezér legfrissebb üzenetét.

2023. június 25., 18:00

Szerző:

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője a lázadás váratlan befejezése óta, azaz 18 órája elérhetetlen, nem nyilatkozik senkinek. Az ukrajnai Szabad Európa megkereste a Wagner-vezér sajtószolgálatát, amely közölte, hogy Prigozsin egyelőre nem elérhető, de utolsó üzenetét átadták.

Mindenkit üdvözöl, az újságírók kérdéseire akkor fog válaszolni, amikor újra elérhetővé válik

– jelezte Prigozsin sajtószolgálata.

Prigozsin sajtósai legutóbb szombat este adtak ki hangüzenetet a Wagner-vezértől. A hangfelvételen a Wagner-csoport vezetője arról beszélt, hogy a Moszkva felé tartó konvojt visszafordítja, és a zsoldosok visszatérnek táboraikba – írja az Index

(Kiemelt képünk: Páncélozott járművek az utcán Jevgenyij Prigozsin Wagner főnök nyilatkozata után az oroszországi Rosztov-on-Donban 2023. június 24-én. A Wagner félkatonai csoport átvette az irányítást Oroszország déli katonai körzetének központja felett Rosztov-Na-Donban - közölte a csoport vezetője szombaton. Stringer / Anadolu Ügynökség)